Siber Yaz Kamp 2019

Kamp Başvuru

Ücretsiz BUSİBER Siber Yaz Kampı 2019  kayıtları için tıklayınız.  

BÜSİBER üçüncü yılında bu yaz iki büyük siber güvenlik eğitimi düzenlemenin onurunu yaşıyor.

1) 24-28 Haziran 2019 tarihinde başvuru yaptığınız BÜSİBER yaz 2019 kampı'nı düzenliyoruz

2) 17-19 Haziran 2019 tarihinde daha çok öğrencinin siber güvenlik eğitimi alması için T.C. Savunma Sanayi BAşkanlığı Bünyesindeki Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi işbirliği ile ek bir kampa daha ev sahipliği yapıyoruz. Detaylar için https://kamp.siberkulupler.com

Bu iki etkinliğe de ayrı ayrı başvuruda bulunabilirsiniz.

24-28 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecek Siber Kampımızda Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bilgin Metin ve BÜSİBER i ekibi ve sektördeki seçkin isimlerin eğitmenliğinde gerçekleşen bu etkinlikte; katılımcılar, sızma testlerinin temellerini, kullanılan araçların çalışma prensiplerini, web uygulamalarının, sistemlerin ve ağların temellerini adım adım öğreniyorlar. Temel eğitimten sonra sektörde kullanılan araçları gerçeğe yakın sistemler üzerinde deneyerek, bu araçların arka planında neler olduğunu özümseyerek öğrenmeleri hedefleniyor. Böylece bu eğitimi aldıktan sonra kendilerini daha ileriye taşıyacak bir alt yapıya sahip olacaklar.

Siber Kamp katılımcıları kamp süresince eğitimin yanı sıra; bilişim hukuku, ağ kavramları ve sektörle ilgili etkinliklere katılma imkanı buluyorlar.

 

Sınıflar ve Eğitim İçerikleri

Siber Kampımızda iki ayrı sınıf yer almaktadır:

EĞİTMENLER:

Doç. Dr. Bilgin Metin, Serhat Can Bakır, Muhammed Burak Şentürk, Barış Akkaya, Mustafa Küçük  (BÜSİBER)

Fatih Emiral (BTRİSK)

Tarık Kobalaş (CRYPTTEC)

Murat Şahin (SIBERTIME)

Meryem Kaplan (TURKCELL)

Mehmet Can Döşlü (TÜBİTAK)

 

 

_______________________________________SINIF 1

Güncel Sızma testi teknikleri 

Pasif ve aktif hedef bilgi toplama teknikleri 

BDDK isterlerine göre sızma testi yapılmasındaki püf noktaları

Zararlı yazılım analizi  

1. Zararlı Yazılım Tanımı, 2. Statik Analiz 3. Assembly  4. Dinamik ve Davranış Analizi 5. Kod Analizi 6. Zararlı Doküman Analizi 7. Shellcode Analizi 8. Bellek Analizi 9. İleri Düzey Zararlılar

Güncel sızma testi teknikleri uygulamalar  

Sistem exploit uygulamalar

___________________________________SINIF 2:

Siber saldırı yaşam döngüsü  

 Cyber Kill Chain mimarisine göre bir saldırı hangi aşamaları

 o   Keşif (Reconnaisance) o   Silahlanma (Weaponization) o   İletme (Delivery) o   Sömürme (Exploitation) o   Yükleme (Installation)o   Komuta Kontrol (Command & Control) o   Eylem (Actions on Objections) Bilgi Toplama ve OSINT -          Keşif aşamasıyla ilgili internetten bilgi toplama uygulaması yapılacaktır. Zafiyet Test Platformları-          Online platformlar gösterilecek ve Web Açıklarıyla ilgili ufak uygulamalar , siber savunma temellerine değinilecektir.  PCAP ve log dosyaları analizi

Sızma Testi temelleri: Uygulamalarla keşif, sistem zafiyeti bulma, erişim sağlama, hak yükselteme teknikleri

SIEM temelleri saldırı tespiti ve log analizi:

  • Trafik Analizi Temelleri, Uygulama Protokolleri ve Trafik Analizi, Açık Kaynak Kodlu Saldırı Tespit Sistemi, Ağ Trafiği Analizi ve İzleme, Uygulama protokolleri için saldırı tespit metotları, Kayıt Yapılandırma Ayarları, Kayıt Analiz Yöntemleri ve Teknikleri, Kayıt Yönetimi, Büyük Boyutlu Kayıtların İşlenmesi, Kayıtları İzleme, Olay Müdahalesi için Kayıtlar, Adli Analiz Kayıtları, Uyumluluk için Kayıt, SIEM sistemleri ve koralasyon

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Kampa devam zorunluluğu var mı?

Kamp süresince   tam gün ve her gün devam etmeniz beklenmektedir. Kısmi katılımları  kabul etmiyoruz, çünkü eksiksiz gelebilecek başka öğrencilere haksızlık olmasını istemiyoruz. 

Kampta yaş sınırlaması var mıdır?

Etkinlik katılımcıları en az 18 yaşını doldurmuş olmak zorundadır. Katılımcılar, katılımın ilk günü, eğitimden edindikleri bilgileri etik ve yasal prensiplere uygun kullanmaya yönelik taahüt formunu imzalayacaklardır. 

 

Kamp ücretli midir?

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Sizden eğitim veya dosya ücreti alınmayacaktır. 

 

Başvurmak için ön koşullar nelerdir? Master ve açık öğretim öğrencileri başvurabilir mi?

Etkinlik katılımcıları en az 18 yaşını doldurmuş Üniversite öğrencileri olmak zorundadır. Amacımız harçlık ve  burs harici düzenli geliri olmayan öğrencilerin siber güvenlik eğitimi almasını sağlamaktır.  Bu sebeple açık öğretim öğrencilerine kıyasla örgün eğitim öğrencilerine   öncelik verilecektir. Aynı şekilde  yüksek lisans öğrencilerine kıyasla,  lisans ve ön lisans öğrencileri de  önceliklidir, çünkü yüksek lisans (master)  öğrencileri açık öğretim öğrencileri gibi sektörde çalışmakta ve onların eğitimlerini çalıştıkları kurumlar sağlayabilmektedir.


Online sınavda neler soruyorsunuz?

Siber güvenlik, TCP/IP protokolleri, bilgisayar teknolojisi,  işletim sistemleri konusunda genel bilgi seviyesini ölçen sorular gelmektedir(30-40) . 2-3 adet te CTF tarzı çözümleme tarzı sorular gelebilmektedir.

Kamp başvuruları için son tarih ne zaman?

Etkinlik görselinde yzmaktadır. Web üzerinden bireysel başvurmanız gerekmektedir.

 

Arkadaşımın yerine kampa başvurabilir miyim?

Hayır, her katılımcı bireysel eventbrite hesabı ile başvurmalıdır. Başvurular sonrası online sınav ile ön-eleme, CTF formatında yüzyüze mülakat ile eleme gerçekleşecek ve katılımcıların kimlik-öğrenci kimliği kontrol edilecektir.

 

Kampa başvurduktan sonra ne yapmam gerekiyor?

Kayıt sırasında bize verdiğiniz e-posta adresinizi ve twitter.com/busiber hesabını, facebook.com/busiber hesabını sık kontrol ederek duyurulardan, sınav ve sonuç bilgilerinden haberdar olabilirsiniz. Seçilmeniz, yedek listeye alınmanız veya yedek listeden asil listeye geçmeniz durumunda e-posta ile haberdar edileceksiniz.

 

Başvurumu nasıl iptal edebilirim?

Başvuru tarihinin sonuna kadar başvurularınızın iptali için eventbrite üzerinden biletinizi iptal ediniz. Online sınava katıldıktan sonra yapacağınız iptal işlemleri için siber@boun.edu.tr adresinden bize ulaşınız.

 

Kampın sadece belirli bir kısmına (sabahlara/akşamları) katılmam mümkün müdür?

Hayır. Eğitimlerin tamamına tüm gün katılmayan katılımcılara sertifika verilmeyecektir.

 

Kamp sonunda bir belge verilecek mi?

Evet. Kampa katıldığınıza dair bir katılım sertifikası düzenlenecek ve katılımcılara verilecektir.

 

Seçilmem durumunda ulaşım masraflarımı kendim mi karşılayacağım?

Evet.

 

Seçilmem durumunda konaklama masraflarımı kendim mi karşılayacağım?

İstanbul'da ikamet etmeyen katılımcılar için kontenjan imkanında  üniversitemizin kilyos kampüsü yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanacaktır. Ana kampüse uzak olmakla beraber (1-1,5 saat) şehir dışından geln öğrenciler için faydalı olmaktadır.

 

Seçilmem durumunda yemek masraflarımı kendim mi karşılayacağım?

Katılımcılar kamp süresince üniversitemiz yemekhanesinden ücretsiz yemek imkanı sağlanacaktır. 

 

Etkinliğe bilgisayarımı getirmeli miyim?

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi sırasında kullanacağınız bilgisayarlar Boğaziçi Üniversitesi tarafından sağlanacaktır. Etkinliğe bilgisayarınızı getirmeniz zorunlu değildir.  Bu sene iki farklı sınıfta iki farklı eğitim verilecektir. Diğer bir eğitime kabul edildi iseniz getirmeniz gerekmektedir.

Siber Kamp  dersleri nerede ve hangi saatlerde yapılacak?

Dersler Boğaziçi Üniversitesinde ve 9:00-18:30 saatleri arasında olmaktadır bazen dersler uzayabilmektedir.

 

Etkinlikle ilgili herhangi bir sorumu kime iletebilirim?

Etkinlik sayfasında bulamadığınız sorular için  siber@boun.edu.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

Sponsor ve Destekçiler

Basın Sponsorları