8 Bogazici Siber Güvenlik ve KVKK Ekosistem Zirvesi

Etkinlik Hakkında

Kayıt için tıklayınız

BÜSİBER (Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi)    ülkemizin gündeminde olan siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması eko sistemine katkı sağlamak için  bir zirve düzenliyor.

Bu etkinlikte

  • Türkiye'de ve dünyada  Siber Güvenlik Konusundaki gelişmeler
  • Kurumlara KVKK ve veri koruma konularında somut öneriler 
  • KVKK için VERBİS sistemine kayıt
  • Siber güvenlikte yerli çözümler
  • Kurumlara Siber güvenlik konusunda son güncel tehditler
  • Kişisel Verileri Koruma Kanunu konusunda teknik ve hukuki gelişmeler

ele alınacak

 BÜSİBER (Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemi Siber Güvenlik Merkezi) İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi bünyesinde, siber güvenliğin gerektirdiği uzmanlık ve odaklanmayı sağlamak amaçlı  1 Aralık 2016 kurulmuştur.  Akademik bakış açısıyla siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusunda bir farkındalık oluşturmak ve bu alanda ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Proje sürdürebilirliğini sağlamak amaçlı aşağıdaki hizmetleri de ISO 27001 Belgeli laboratuvarlarında kar amacı gütmeden ekonomik ve kaliteli şekilde özel sektör ve kamuya sağlmaktadır.

1) TS 13638 Standardına uygun Sızma (Penetration) Testi Hizmetleri
2) KVKK Teknik danışmalığı
3) Güvenli Dijital Dönüşüm ve Projelendirme Danışmanılığı

Konuşmacılar

 

Zirvemizde konuşmalarıyla katılacak konuşmacılarımızdan bazıları aşağıdaki gibidir

Sponsorlar

GÜMÜŞ SPONSOR

.    

Destekleyenler

 

 

Program




08:30 09:15 Kayıt ve Karşılama
09:15 09:20 İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu
09:20 09:30 Siber Güvenlik Merkezleri Fizibilite Çalışması Projesi Açılışı
Doç. Dr. Bilgin Metin - Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER Yöneticisi
09:30 09:50 Cumhur Başkanlığı Bilgi Güvenliği ve İletişimi Genelgesi Neler getiriyor?
Mustafa Dayıoğlu,TUBITAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü
09:50 10:15 Madde 12: Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler
Ersin Can,  Kişisel Verileri Koruma Kurumu  Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı
10:15 10:30 KVKK,  Bulut Bilişim ve Mevzuat
Hasan Selçuk Turan, İstanbul Barosu Kişisel Verileri Koruma  Komisyonu Başkanı
10:30 10:50 İletişim ve Kahve Arası
10:50 11:15 KVKK Uyumluluğu ve Yapay "Zeki"
Ömer Özer, CRYPTTECH Hukuk Danışmanı
11:15 11:40 KVKK'da Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Önemi
Levent Şakar, SiberTime Kurucu Ortak
11:40 12:00 KVKK Uyumu için  Yerli Risk Yönetimi  Çözümü
Fatih Emiral , BTRİSK, Kurucu
12:00 12:20 KVKK için Risk Tabanlı Bakış Açısı
Doç. Dr. Bilgin Metin, BÜSİBER Yöneticisi
12:20 13:30 Öğle Yemeği ve İletişim Arası
13:30 13:50 Yapay Zeka Çağında Stratejik Ticari Diplomasi
Halil Kullukçu, DEİK Türküye Finlandiya İş Konseyi Başkanı
13:50 14:10 VERBİS  Sicil Kaydı ve Veri Envanteri Püf Noktaları
Ercument Arı, ISACA İstanbul Chapter Yk. Üyesi
14:10 14:30 Milli ve Yerli Siber GüvenlikEkosistem Geliştirilmesi
Batuhan Tosun, Türkiye Strateji Dönüşümleri Araş. Merkezi Yk.Başkanı
14:30 14:50 İnavasyon Sürecince Kişisel Veri ve Ekonomik Değeri
Doç. Dr. Aslı Deniz Helvacıoğlu
14:50 15:10 Mildeks: Kurumların Yerli ve Milli'liğinin Ölçülmesi
Erdem Eriş, Yerli İşletmeler Derneği Başkanı
15:10 15:30 İletişim Arası
15:30 15:50 Teknolojide Yerlilik ve Girişimcilik
Dr. Öğr. Üyesi  Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi
15:50 16:10 KVKK için Sağlık Verilerinin İşlenmesi
Selen Güreş, Veri Koruma Derneği Denetim Kurulu Üyesi
16:10 16:40 Depreme Hazır mıyız? Deprem ve İş Sürekliliği
Yoshinori Moriwaki, Deprem Uzmanı/ Yüksek Mimar
Kapanış Konuşması

First row is a table header

Ulaşım

TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM
ETKİNLİĞİMİZ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ, GÜNEY KAMPÜS, ALBERT LONG HALL'DE GERÇEKLEŞECEKTİR.  

Metro ile Ulaşım (En pratik Ulaşım)

Metro kullanarak Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’ne kolayca ulaşmak mümkün. Yenikapı’dan kalkış yapan M2 nolu metro hattı aracılığıyla Taksim, Mecidiyeköy, Hacıosman ve Levent durakları istikametinde ilerlenebiliyor. İşte bu hat üzerindeki Levent istasyonunda inip M6 nolu metro hattına geçerek; Boğaziçi Üniversitesi’ne doğrudan ulaşım sağlanabilir.

Levent - Boğaziçi Üniversitesi hattı (M6) (Tanıtım Sunumu)
 

Otobüs ile Ulaşım

Taksim'den
Taksim - Rumelihisarüstü (559C)

Şişli'den
Şişli - Rumelihisarüstü (59R)

Kabataş'dan
Kabataş - Rumelihisarüstü (43R)

Sarıyer'den
Sarıyer - Rumelihisarüstü (59RS)

Kadıköy'den
Kadıköy - Rumelihisarüstü (125)

Hacıosman'dan
Hacıosman Metro - İstinye - Rumelihisarüstü (59RH)