BÜSİBER Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin.

BÜSİBER (Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemi Siber Güvenlik Merkezi) İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi bünyesinde, siber güvenliğin gerektirdiği uzmanlık ve odaklanmayı sağlamak amaçlı  1 Aralık 2016 tarihinde kurulmuştur.

Akademik bakış açısıyla siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusunda bir farkındalık oluşturmak ve ülkemizde bu alanda ihtiyaç duyulan yetişmiş insan kaynağı açığını kapatmaya destek olmayı  hedeflemektedir.

Üniversite öğrencileri için ücretsiz siber kamplar düzenliyor, siber güvenlik hizmetleriyle kamu  ve özel sektörde  siber güvenlik direncini  artırmayı amaçlıyor.

Sektöre siber güvenlik danışmanlıkları, eğitimler sızma testi hizmetleri vererek proje sürdürebilirliğini sağlayarak 2017 yılından beri kamu desteği olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durabilecek bir ekosistem oluşturmanın haklı gururunu yaşıyorıuz.

Siber güvenliğe yönetim bilişim sistemleri bakış açısı getirmek bakış açısıyla yola çıktık.   Günümüzün dijital dünyasında, siber güvenlik yanında fikri mülkiyetlerin, finansal bilgilerin ve şirketlerin itibarının korunması, iş sürekliliğinin sağlanması, iş stratejisinin önemli bir parçası haline geldi ve artık siber güvenliği bir işletme sorunu olarak ele almak gerekiyor.

Takımımız

Doç. Dr. Bilgin Metin
BÜSİBER Proje Yöneticisi
Meltem Özturan